Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Μυθία», γέννημα του ενθουσιασμού και της ανάγκης για αλλαγή, «άνοιξε» τον Οκτώβρη του 2007.

Πρωταρχικό μέλημα ήταν η δημιουργία ενός χώρου προσωπικής έκφρασης και εσωτερικής αναζήτησης μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας.

Μέσα από τις δράσεις του χώρου προάγεται η δημιουργική έκφραση, η φαντασία, το παιχνίδι, η ψυχική υγεία, η διερεύνηση προσωπικών θεμάτων, η επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων, η ανάπτυξη σχέσεων. Ο καθένας δυναμώνει τα φτερά του για να ταξιδεύει ελεύθερος από άλυτα ή μπλοκαρισμένα συναισθήματα. Σ’ αυτή τη διαδρομή, η δραματοθεραπεία προσφέρει εκείνο το γόνιμο έδαφος που επιτρέπει τον πειραματισμό με υλικά, την αφύπνιση των αισθήσεων, την αναγνώριση αναγκών και επιθυμιών. Είναι ο χώρος στον οποίο μπορεί κανείς να αναζητήσει τροφή να θρέψει τα δυνατά κομμάτια του εαυτού του.

Η «Μυθία» απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες) καθώς και σε φοιτητές ή επαγγελματίες επιστημών υγείας, κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών που αναζητούν επιπλέον επιμόρφωση σε σχέση με θέματα ψυχοθεραπευτικού ενδιαφέροντος.

 

Close Menu